Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novým přírůstkem v Zoo jsou mlád'ata puštíka bělavého,která se postupně vylíhla v období od 27.3 do 1.4.2008.Tato středně veliká sova obývá zejména tajgové oblasti Euroasie.Puštíci svoje mladé odvážně brání tím,že na vetřelce prudce naletují a nebojí se ani člověka.Ve Švédsku si puštík bělavý za toto své chování vysloužil jméno,,Slaugula",což znamená útočná sova.Mezi potravu puštíků patří myši,hmyz a ptáci.Puštík bělavý vzácně hnízdí v Moravskoslezkých Beskydech.Zoo chová puštíky bělavé od roku 1995 a za toto obdoví odchovalo 14 mlád'at.Můžete je i Vy obdivovat v nových voliérách severských sov.

Obrazek

Obrazek

Obrazek


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář