Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novým přírůstkem je 6 mláďat pštrosa dvouprstého, která se vylíhla na počátku července a v této době jsou již dobře pozorovatelná ve výběhu afrických zvířat. Vejce již několik let neodebíráme do líhně, ale necháváme péči o ně na rodičích, resp. samci. Podobně jako v přírodě, i u nás si vejce vyseděl samec (u tohoto druhu černě zbarvený), který o mláďata pečuje také po jejich vylíhnutí. Pohlaví mláďat zatím není známo.
Domovem pštrosa dvouprstého je africký kontinent. Neumí sice létat, ale je vynikajícím běžcem. Protože je pštros dvouprstý největším ptákem světa, jsou i jeho vejce poměrně veliká - hmotnost se pohybuje okolo 1,5 kg, což odpovídá zhruba 24 kusům slepičích vajec.

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář